Dalmatská kaparová omáčka
25 min.
Ingredience
- 2decilitryOlej olivový
- 3kusySardelové řezy
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceKapary sterilované
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
678 mg
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Slané sardelové řezy bez kostí utřeme s olejem (můžeme použít i sardelovou pastu).
- 2Přidáme nasekanou petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, nasekané kapary, citronovou šťávu a ocet. Vše promícháme a necháme přejít varem.
- 3Omáčkou poléváme teplé vařené nebo pečené maso a necháme vychladnout. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.