Dalmátské čufty
90 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 100gramůOkurky nakládané
- 200gramůZakysaná smetana
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 375gramůHovězí maso přední
- 375gramůVepřová plec
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyKmín celý
- 100gramůTuk
- 3gramyDivoké koření celé
- 30gramůCukr krupice
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200gramůRajčata
- 300gramůPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůCitrony
- 40gramůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko kefírové
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůŽemle tuková
- 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a na hrubo umeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Osolíme, přidáme prosátou hladkou mouku, vejce, pepř, kmín a dobře promícháme. Směs rozdělíme na 20 dílů.
- 2Z jednotlivých dílů tvarujeme krátké, silnější šišky - čufty. Po obou stranách je rychleji opečeme na horkém tuku a vyjmeme.
- 3Do tuku od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přisypeme prosátou mouku, osmahneme, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak. Zásmažku s paprikou a protlakem zalijeme vodou, rozšleháme, uvedeme do varu a za občasného promíchání vaříme zvolna nejméně 1/2 hodiny.
- 4Potom do omáčky přidáme omytý a na plátky nakrájený citron a divoké koření.
- 5Ke konci varu přilijeme kyselou smetanu rozšlehanou s mlékem, přisladíme, přisolíme a po krátkém povaření procedíme přes hustý cedník na opečené čufty.
- 6Nakonec do omáčky přidáme na tuku podušenou a na malé kousky nakrájenou dužinu z rajčat, na nudličky nakrájené okurky, omyté a očištěné paprikové lusky a hrášek. Vše spolu s čufty krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.