Dalmátský bramborový salát
20 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 3kusyCibule červená
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet jablečný
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rané brambory (vařené ve slupce) oloupeme, nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
- 2Do mísy urovnáme vrstvu brambor, osolíme, poklademe vrstvou cibule a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří nakonec brambory.
- 3Smícháme ocet, olej a sůl, chvíli necháme odstát, potom zálivkou přelijeme salát. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.