Dančí guláš zapečený na víně
120 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 500gramůCibule
- 200gramůSádlo škvařené
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 150gramůPórek
- 2gramyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyTymián sušený
- 4gramyJalovec
- 150gramůVepřový bok uzený
- 250mililitrůVíno červené
- 40gramůMouka polohrubá
- 300gramůChléb konzumní
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
43 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dančí maso vykostíme, kosti ponecháme, maso odblaníme, odřežeme šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček nakrájíme na nudličky, bílou část pórku na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.
- 2V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme kosti z vykošťování, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, okořeníme jalovcem, tymiánem, bobkovým listem a novým kořením. Vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme 1 hodinu.
- 3Potom přimícháme bůček, pórek, rajčatový protlak, posypeme polohrubou moukou, promícháme, přilijeme červené víno a vrátíme pekáček zpět do trouby. Dopečeme doměkka.
- 4Před podáváním vyjmeme kosti a celé koření. Guláš rozdělíme na talíře, posypeme zeleným pórkem, doplníme křupavým chlebem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.