Dančí guláš zapečený na víně

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
43 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dančí maso vykostíme, kosti ponecháme, maso odblaníme, odřežeme šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček nakrájíme na nudličky, bílou část pórku na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme kosti z vykošťování, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, okořeníme jalovcem, tymiánem, bobkovým listem a novým kořením. Vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme 1 hodinu.
  • 3
    Potom přimícháme bůček, pórek, rajčatový protlak, posypeme polohrubou moukou, promícháme, přilijeme červené víno a vrátíme pekáček zpět do trouby. Dopečeme doměkka.
  • 4
    Před podáváním vyjmeme kosti a celé koření. Guláš rozdělíme na talíře, posypeme zeleným pórkem, doplníme křupavým chlebem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.