Daňčí hřbet s jablky
60 min.
Ingredience
- 800gramůDančí maso
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 1kusJablka
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
- Na smažení jablka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku.
- 2Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme.
- 3Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji.
- 4Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.