Daňčí panenky plněné

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
16 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Daňčí maso z panenky nakrájíme na silnější plátky a každý podélně nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, rozkrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zakapeme rumem, necháme chvíli uležet. Do každé kapsy nasypeme trošku grilovacího koření, zvenku maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, kapsy naplníme švestkami, otvor zašijeme nebo uzavřeme párátky. Vložíme kapsy do pánve s rozpáleným olejem a smažíme zvolna po obou stranách do měkka.
  • 2
    Maso upravíme na talíře a doplníme pečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.