Daňčí panenky plněné
45 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 300gramůŠvestky
- 80mililitrůRum
- 10gramůKoření grilovací
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyJalovec
- 600gramůBrambory pečené
- 80gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
16 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Daňčí maso z panenky nakrájíme na silnější plátky a každý podélně nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, rozkrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zakapeme rumem, necháme chvíli uležet. Do každé kapsy nasypeme trošku grilovacího koření, zvenku maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, kapsy naplníme švestkami, otvor zašijeme nebo uzavřeme párátky. Vložíme kapsy do pánve s rozpáleným olejem a smažíme zvolna po obou stranách do měkka.
- 2Maso upravíme na talíře a doplníme pečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.