Daňčí plátky pečené

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
55 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.
  • 2
    Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.
  • 3
    Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.