Daňčí plátky pečené
65 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 200gramůCibule
- 8stroužkůČesnek
- 300mililitrůOlej slunečnicový
- 50gramůHořčice
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory vařené
- 2gramyKmín drcený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
55 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.
- 2Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.
- 3Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.