Dánské telecí maso
35 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí kýta
- 5gramůPetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 0,25kusSalát hlávkový
- 20gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
465 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a po každé straně grilujeme asi 4-5 minut. (Místo grilování můžeme maso dusit).
- 2Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Dáme do vymazané zapékací mísy srazit.
- 3Na teplý talíř položíme maso, na maso vaječnou sedlinu, rajčatový protlak a kousek másla. Každou porci ozdobíme listem hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.