Datle v zázvorovém nálevu

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
194 g
Vláknina
18 g
Cukr
167 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datle omyjeme, osušíme a naskládáme do připravených zavařeninových sklenic.
  • 2
    Zázvor oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme bílé víno, portské víno, jablečný ocet, cukr, hřebíček, pomerančovou kůru a 2 minuty povaříme.
  • 3
    Pak hrnec sundáme ze sporáku a do směsi přimícháme zavařovací cukr a promícháme. Takto připravenou směsí přelijeme datle ve sklenicích a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.