Datle v zázvorovém nálevu
27 min.
Ingredience
- Nálev
- 75gramůZázvor celý
- 5centilitrůVíno bílé
- 5mililitrůVíno portské
- 4,5centilitryOcet jablečný
- 2kusyHřebíček
- 1lžícePomerančová kůra
- 2lžičkyZavařovací cukr
- 0,75baleníCukr krupice
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
194 g
Vláknina
18 g
Cukr
167 g
Postup přípravy
- 1Datle omyjeme, osušíme a naskládáme do připravených zavařeninových sklenic.
- 2Zázvor oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme bílé víno, portské víno, jablečný ocet, cukr, hřebíček, pomerančovou kůru a 2 minuty povaříme.
- 3Pak hrnec sundáme ze sporáku a do směsi přimícháme zavařovací cukr a promícháme. Takto připravenou směsí přelijeme datle ve sklenicích a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.