Datlový koláč s banány
75 min.
Ingredience
- 150gramůBanány
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 75gramůOřechy vlašské
- 200gramůDatle
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
7 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 175 g másla pokrájíme na menší kousky a smícháme se 150 g mouky a solí, vypracujeme sypké, hrudkovité těsto, které necháme 15 minut odležet. Poté z těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané pečící formy. Propícháme vidličkou a zakryjeme kolečkem pečícího papíru, zatíženého suchými fazolemi. Pečeme při 200 °C cca 18 minut.
- 2Mléko dáme vařit společně z rozkrojeným vanilkovým luskem. Banány pokrájíme na drobné kousky, přimícháme pokrájené datle a nasekané ořechy.
- 3Celé vejce a 2 žloutky vyšleháme společně s 50 g moučkového cukru a postupně přimícháme směs ovoce a ořechů. K takto připravené směsi vlijeme horké mléko. Ovocnou směsí naplníme upečené těsto a dáme péct na 20 minut při 200 °C.
- 4Bílky vyšleháme s 50 g cukru do tuhého sněhu, který namažeme na pečený koláč a necháme ještě 5 minut zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.