Datlový koláč s banány

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
7 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    75 g másla pokrájíme na menší kousky a smícháme se 150 g mouky a solí, vypracujeme sypké, hrudkovité těsto, které necháme 15 minut odležet. Poté z těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané pečící formy. Propícháme vidličkou a zakryjeme kolečkem pečícího papíru, zatíženého suchými fazolemi. Pečeme při 200 °C cca 18 minut.
  • 2
    Mléko dáme vařit společně z rozkrojeným vanilkovým luskem. Banány pokrájíme na drobné kousky, přimícháme pokrájené datle a nasekané ořechy.
  • 3
    Celé vejce a 2 žloutky vyšleháme společně s 50 g moučkového cukru a postupně přimícháme směs ovoce a ořechů. K takto připravené směsi vlijeme horké mléko. Ovocnou směsí naplníme upečené těsto a dáme péct na 20 minut při 200 °C.
  • 4
    Bílky vyšleháme s 50 g cukru do tuhého sněhu, který namažeme na pečený koláč a necháme ještě 5 minut zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.