Datlový koláč s mandlemi

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
71 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, máslo, pomerančovou kůru, žloutky a prošleháme. Přidáme 3 lžíce vody a znova prošleháme.
  • 2
    Koláčovou formu vymažeme máslem a vyložíme těstem. Formu i s těstem vložíme na 30 minut do chladničky.
  • 3
    Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Formu s těstem vyjmeme z chladničky a vložíme na 15 minut od trouby.
  • 4
    V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme nasekané mandle, mouku, vejce a vanilkový cukr, vypracujeme hladkou směs. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce.
  • 5
    Hotovou náplň vyklopíme na předpečený koláčový korpus a rozetřeme. Navrch nasypeme omyté a očištěné datle, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a vložíme na 45 minut do trouby.
  • 6
    Po upečení necháme vychladnout a pak servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.