Datlový koláč s mandlemi
80 min.
Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr moučkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůDatle
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Náplň
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 250gramůMandle
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
71 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, máslo, pomerančovou kůru, žloutky a prošleháme. Přidáme 3 lžíce vody a znova prošleháme.
- 2Koláčovou formu vymažeme máslem a vyložíme těstem. Formu i s těstem vložíme na 30 minut do chladničky.
- 3Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Formu s těstem vyjmeme z chladničky a vložíme na 15 minut od trouby.
- 4V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme nasekané mandle, mouku, vejce a vanilkový cukr, vypracujeme hladkou směs. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce.
- 5Hotovou náplň vyklopíme na předpečený koláčový korpus a rozetřeme. Navrch nasypeme omyté a očištěné datle, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a vložíme na 45 minut do trouby.
- 6Po upečení necháme vychladnout a pak servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.