Debrecínský guláš

110 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.
  • 3
    Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.
  • 4
    Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.
  • 6
    Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.
  • 7
    Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.