Demi glace

400 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a propláchneme telecí kosti, poté je dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a dáme zapéct do trouby při teplotě 170°C na 25 minut.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm mrkev, cibuli, celer, pórek, přidáme bobkový list, tymián a rajský protlak. Vše poté zalijeme červeným vínem a víno necháme zcela vyvařit.
  • 3
    Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout 6 hodin. Poté uvařený demi glace scedíme a zchladíme.
  • 4
    Sílu demi glace regulujeme svařením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.