Detoxikační salát s koriandrem a dresinkem z kešu
30 min.
Ingredience
- 1lžíceKokosový cukr
- 1lžičkaSůl
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusCibule červená
- 50gramůOřechy Kešu
- 1kusCibulka jarní
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusLimetka
- 5lžicVoda pitná
- 1kusTortilla
- 100gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1kusCuketa
- 50gramůSalát římský
- 100gramůFazole bílé sterilované
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1183 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
78 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
17 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme rychlé naložené cibulky – smícháme vinný ocet s kokosovým cukrem, velkou špetkou soli, nahrubo drceným pepřem a cibulí nakrájenou na tenké plátky. Celé to dolijeme horkou vodou – ale té nalijeme jen tolik, aby bylo vše potopené, promícháme a dáme do mikrotenového sáčku, aby se směs zapařila. Necháme takto 10 minut.
- 2Nyní si připravíme kešu dresink: Kešu, nahrubo nasekanou jarní cibulku, koriandr a olivový olej rozmixujeme. Zředíme vodou a dochutíme solí.
- 3Nakonec si připravíme tortillu. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Tortillu lehce zastříkneme olejem a pečeme 5 minut.
- 4Kuřecí maso osolíme a opečeme na oleji 3 minuty z každé strany. Dáme je stranou a poté na jejich výpeku opečeme na kostičky nakrájenou cuketku.
- 5Až kuřecí maso vychládne, nakrájíme ho na kostičky, smícháme s natrhaným salátem a fazolemi.
- 6Na tortillu postupně navršíme kuřecí směs, cuketu, připravené naložené cibulky, dresink. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.