Devítiděrník - kolik šťouchů do kucmochu?

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mák pomeleme, v míse promícháme s moučkovým cukrem. V malém hrnečku si rozehřejeme vepřové sádlo.
  • 2
    Brambory oloupeme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je do měkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak z brambor slijeme přibližně polovinu vody, obrácenou stranou vařečky do brambor uděláme až na dno minimálně 5 děr (šťouchů). Zasypeme moukou, zakryjeme poklicí a necháme při velmi mírné teplotě 20 minut na plotně. Potom přebývající vodu scedíme, brambory vyšleháme doh ladka, až vznikne tuhé těsto.
  • 3
    Lžící, namočenou do rozpuštěného sádla, vykrajujeme noky. Ty klademe na talíře, posypeme mákem s cukrem, každou porci polijeme lžicí sádla a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.