Devítiděrník - kolik šťouchů do kucmochu?
60 min.
Ingredience
- 6lžicMák - semena
- 3lžíceCukr moučkový
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 1,3kilogramyBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mák pomeleme, v míse promícháme s moučkovým cukrem. V malém hrnečku si rozehřejeme vepřové sádlo.
- 2Brambory oloupeme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je do měkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak z brambor slijeme přibližně polovinu vody, obrácenou stranou vařečky do brambor uděláme až na dno minimálně 5 děr (šťouchů). Zasypeme moukou, zakryjeme poklicí a necháme při velmi mírné teplotě 20 minut na plotně. Potom přebývající vodu scedíme, brambory vyšleháme doh ladka, až vznikne tuhé těsto.
- 3Lžící, namočenou do rozpuštěného sádla, vykrajujeme noky. Ty klademe na talíře, posypeme mákem s cukrem, každou porci polijeme lžicí sádla a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.