Dezert krupicový

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
115 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.
  • 2
    Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.
  • 3
    Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.