Dezert krupicový
15 min.
Ingredience
- 3kusyHřebíček
- 2kusyKardamom
- 8lžicKrupice dětská
- 0,5lžičkaŠafrán
- 50gramůHrozinky
- 10lžicCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 3decilitryMléko polotučné
- 25gramůKokos - mletý (Kopra)
- 25gramůPistácie
- 6lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
115 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.
- 2Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.
- 3Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.