Dezert pistáciový

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
8 g
Cukr
85 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu (6 dl) nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, odstavíme, dáme do ní pistácie a necháme 5 minut máčet. Poté je necháme okapat a zbavíme je zbytků slupek. Pistácie rozmixujeme v mixéru, přidáme k nim sušené mléko a promícháme.
  • 2
    Zbývající vodu a cukr smícháme v hrnci a zahříváme. Když se sirup začne zahušťovat, přidáme šafrán, kardamom a růžovou vodu. Potom sirup přidáme k pistáciové směsi a vaříme 5 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Dáme stranou a necháme vychladit.
  • 3
    Po vychladnutí vyválíme v dlaních koule, ozdobíme mandlemi a čerstvou mátou a necháme ztuhnout.
  • 4
    Poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.