Dezert pistáciový
25 min.
Ingredience
- 8,5decilitrůVoda pitná
- 225gramůPistácie
- 225gramůMléko plnotučné sušené
- 500gramůCukr krupice
- 2kusyKardamom
- 2lžíceRůžová voda
- 1špetkaŠafrán
- 25gramůMandle
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
8 g
Cukr
85 g
Postup přípravy
- 1Vodu (6 dl) nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, odstavíme, dáme do ní pistácie a necháme 5 minut máčet. Poté je necháme okapat a zbavíme je zbytků slupek. Pistácie rozmixujeme v mixéru, přidáme k nim sušené mléko a promícháme.
- 2Zbývající vodu a cukr smícháme v hrnci a zahříváme. Když se sirup začne zahušťovat, přidáme šafrán, kardamom a růžovou vodu. Potom sirup přidáme k pistáciové směsi a vaříme 5 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Dáme stranou a necháme vychladit.
- 3Po vychladnutí vyválíme v dlaních koule, ozdobíme mandlemi a čerstvou mátou a necháme ztuhnout.
- 4Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.