Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce
50 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 250gramůRýže loupaná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 150gramůKandované ovoce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vymáčkneme do mléka.
- 2Mléko uvedeme k varu.
- 3Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.
- 4Opět uvedeme k varu, vaříme 25 minut.
- 5Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.
- 6Do kaše vmícháme kandované ovoce.
- 7Směs nalijeme do forem a necháme 8 hodin chladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.