Dia větrníčky s pomerančem
60 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 75gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůPomeranče
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15gramůSacharin
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Máslo a sůl povaříme ve 125ml vody. Přisypeme mouku a mícháme, až se těsto odlepí ode dna. Odstavíme z plotny a po chvíli vmícháme vejce a kypřicí prášek. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem vytvarujeme 8 růžiček - větrníčků. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Upečené větrníčky vyjmeme a podélně rozkrojíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na kousky a šťávu zachytíme. Smetanu se ztužovačem a 5g dia sladidla ušleháme. Přidáme pomerančovou šťávu a tvaroh. Krém vložíme do cukrářského sáčku a naplníme jím spodní díl větrníčků. Poklademe kousky pomeranče a přiklopíme vrchní částí. Větrníčky osladíme zbylým sladidlem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.