Dietní karbanátky
45 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 200gramůVepřová plec
- 1kusPárky telecí
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŽemle tuková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
98 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Omyté maso a párek umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, okořeníme nasekanými bylinkami, přidáme vejce, trochu mouky a vše dobře promícháme.
- 2Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které urovnáme do pekáče s trochou vody a pečeme. Během pečení karbanátky obracíme, podle potřeby podléváme. Nakonec přidáme kousek másla.
- 3Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.