Dietní nakládané okurky s hroznovým vínem
50 min.
Ingredience
- 3,5kilogramyOkurky
- 2litryVoda pitná
- 60gramůSůl
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1kusKřen
- 2hrstiHroznové víno
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
43 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Menší zralé okurky očistíme a důkladně omyjeme. Hrozny otrháme, opláchneme a rozložíme na dno zavařovací sklenice. Přidáme křen a rozdělíme okurky.
- 2Sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, přivedeme k varu a roztokem ihned zalijeme okurky. Následující den slijeme nálev, necháme znovu projít varem a opět nalijeme do sklenice. Ihned převážeme celofánem a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.