Dietní nakládané okurky s hroznovým vínem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
43 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší zralé okurky očistíme a důkladně omyjeme. Hrozny otrháme, opláchneme a rozložíme na dno zavařovací sklenice. Přidáme křen a rozdělíme okurky.
  • 2
    Sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, přivedeme k varu a roztokem ihned zalijeme okurky. Následující den slijeme nálev, necháme znovu projít varem a opět nalijeme do sklenice. Ihned převážeme celofánem a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.