Dietní salát po Indicku
15 min.
Ingredience
- 3kusyOkurka salátová
- 3kusyRajčata
- 3kusyČervená řepa
- 1kusSalát hlávkový
- 3kusyPaprika červená
- 3kusyMrkev kořen
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceChilli omáčka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
15 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Okurku zbavíme slupky, opláchneme a společně s paprikou nasekáme na kostičky. Rajčata rozkrojíme na čtyři díly. Mrkev zbavíme slupek a na slzičkovém struhadle důkladně nastrouháme.
- 2Červenou řepu oloupeme a nakrájíme. Vložíme ji do hrnce s vlažnou vodou a uvedeme k bodu varu. Vaříme asi 4 minuty. Salátové listy omyjeme a necháme okapat. Na zálivku smícháme vinný ocet, med, pepř, sůl, chilli omáčku a citronovou šťávu. Do velké mísy úhledně umístíme veškerou zeleninu a zalijeme zálivkou. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.