Dijonská majonéza s bylinkami
15 min.
Ingredience
- Základní majonéza [40375]
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaBazalka
- 250mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
67 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
100 mg
Cukr
110 mg
Postup přípravy
- 1Základní majonéza [40375]:
- 2Do mísy vyklepneme žloutky, přidáme plnotučnou hořčici, vinný ocet, sůl a šleháme. Za stálého šlehání přidáváme po kapkách olivový olej. Šleháme, dokud směs nezhoustne.
- 3Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku tymiánu a bazalky. Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.