Dijonská majonéza s bylinkami

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
67 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
100 mg
Cukr
110 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní majonéza [40375]:
  • 2
    Do mísy vyklepneme žloutky, přidáme plnotučnou hořčici, vinný ocet, sůl a šleháme. Za stálého šlehání přidáváme po kapkách olivový olej. Šleháme, dokud směs nezhoustne.
  • 3
    Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku tymiánu a bazalky. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.