Dijonský chřest
27 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžičkaEstragon
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCibule červená
- 700gramůChřest zelený
- 2špetkySůl
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
170 mg
Cukr
114 mg
Postup přípravy
- 1Dolní polovinu zeleného chřestu oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Do hrnce dáme vodu do výše 1,5 cm a přivedeme k varu.
- 2Vodu osolíme a vložíme do ní očištěný chřest, snížíme teplotu, chřest zakryjeme a vaříme ho 8–10 minut, musí zůstat křupavý.
- 3Slijeme vodu a chřest propláchneme studenou vodou, abychom přerušili tepelnou úpravu. Osušíme ubrouskem a dáme ho na mísu, aby zcela vychladl.
- 4Metlou ušleháme olej, ocet, hořčici a estragon. Přidáme smetanu, sůl a pepř.
- 5Chřest přelijeme omáčkou, napříč, posypeme nasekanou červenou cibulí a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.