Dijonský chřest

27 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
170 mg
Cukr
114 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dolní polovinu zeleného chřestu oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Do hrnce dáme vodu do výše 1,5 cm a přivedeme k varu.
  • 2
    Vodu osolíme a vložíme do ní očištěný chřest, snížíme teplotu, chřest zakryjeme a vaříme ho 8–10 minut, musí zůstat křupavý.
  • 3
    Slijeme vodu a chřest propláchneme studenou vodou, abychom přerušili tepelnou úpravu. Osušíme ubrouskem a dáme ho na mísu, aby zcela vychladl.
  • 4
    Metlou ušleháme olej, ocet, hořčici a estragon. Přidáme smetanu, sůl a pepř.
  • 5
    Chřest přelijeme omáčkou, napříč, posypeme nasekanou červenou cibulí a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.