Dip s arašídy a zeleninou
27 min.
Ingredience
- 100gramůArašídy
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůZázvor mletý
- 1kusCitronová tráva
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 400mililitrůKokosové mléko
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
73 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
50 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve na rozpálené pánvičce, bez oleje, opečeme koriandr a kmín. Poté koření roztlučeme v hmoždíři.
- 2V pánvi s olejem opečeme nasekanou cibuli, česnek, citrónovou trávu, chilli papričku a zázvor, po pěti minutách přimícháme koření, kokosové mléko a ořechy, za stálého míchání dusíme zhruba dalších 5 minut.
- 3Směs rozmixujeme, nejlépe v mixéru, do hladké pěny, kterou prolisujeme přes síto. Nakonec směs zahřejeme a dle chuti zamícháme s cukrem, rybí omáčkou a solí. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.