Dip z avokáda

15 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve lehce nařízneme rajče na špici do kříže a na 20 sekund ponoříme do vařící vody, vyndáme ho, hned zchladíme a sloupneme slupku. Vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Oloupeme dobře vyzrálá avokáda a rozmixujeme je. Přimícháme k nim jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, olivový olej, zakysanou smetanu, hrst sekaného koriandru, špetku soli a šťávu z limetky dle chuti.
  • 2
    Dip je inspirován mexickou (guakmole) salsou a proto výborně chutná s kukuřičnými chipsy, nebo kukuřičnými extrudovanými tyčinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.