Dip z avokáda
15 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusRajčata
- 2kusyAvokádo
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve lehce nařízneme rajče na špici do kříže a na 20 sekund ponoříme do vařící vody, vyndáme ho, hned zchladíme a sloupneme slupku. Vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Oloupeme dobře vyzrálá avokáda a rozmixujeme je. Přimícháme k nim jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, olivový olej, zakysanou smetanu, hrst sekaného koriandru, špetku soli a šťávu z limetky dle chuti.
- 2Dip je inspirován mexickou (guakmole) salsou a proto výborně chutná s kukuřičnými chipsy, nebo kukuřičnými extrudovanými tyčinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.