Dip z tofu
15 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1kusŠalotka
- 150gramůMajonéza sójová
- 1lžíceOlej olivový
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl mořská
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
906 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve najemno nastrouháme tofu, větší mrkev a menší celer (množství, jako mrkev), k tomu přimícháme jemně nasekanou šalotku, nasekaný česnek, nakrájený na drobné kousky hermelín, sójovou majonézu (může být i tofunéza nebo majonéza a jogurt) a olej. Ochutíme citronovou šťávou, nasekaným koriandrem a solí.
- 2Koriandr můžeme nahradit sekanou petrželkou, ale dip má s koriandrem exotickou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.