Dip z vejcí
20 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceHořčice dijonská
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
116 mg
Cukr
604 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou uvaříme vejce natvrdo, pod tekoucí vodou ochladíme a oloupeme.
- 2Oddělíme žloutek, který vidličkou rozmělníme, přidáme ocet, olej, hořčici a důkladně promícháme, nakonec přidáme nasekaný bílek, kopr, petržel, sůl a pepř.
- 3Hotový dip přendáme do misek a necháme vychladnout, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.