Dip zeleninový pro alergiky na laktózu
20 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 450gramůFazole
- 500mililitrůSójový jogurt bílý
- 2kusyPaprika zelená
- 340gramůOlivy černé
- 8kusůRajčata
- 750gramůSýr sójový - Tofu
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusAvokádo
- 0,5kusCibule červená
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.
- 2Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu sójového jogurtu a posypeme chilli kořením.
- 3Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Tofu rozdrobíme a posypeme jím vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.