Divoká husa se žampiony

145 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Divokou husu dobře oškubeme, chmýří opálíme, husu vykucháme a dobře omyjeme. Osušíme ji, posypeme z každé strany i zevnitř solí, čerstvě pomletým divokým kořením a kmínem.
  • 2
    Slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V pekáči si rozpustíme slaninu na oleji, na ní zpěníme cibuli, husu položíme hřbetem nahoru. Přilijeme pivo, vodu a husu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení husu obracíme a poléváme výpekem. Vodu podle potřeby dolijeme.
  • 3
    Očistíme a omyjeme čerstvé žampiony, které pokrájíme na plátky.
  • 4
    Nakládané černé olivy bez pecek scedíme z nálevu a rozkrájíme je na polovinu.
  • 5
    Upečenou husu dáme na velkou mísu a rozporcujeme ji. Štávu z husy přecedíme do rendlíku, přidáme žampiony a olivy. Vaříme při mírné teplotě 4-5 minut, přimícháme 0.5 lžíce kečupu.
  • 6
    Rozporcovanou husu na talířích přelijeme šťávou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.