Divoká husa se žampiony
145 min.
Ingredience
- 1kusHusa divoká
- 1lžíceSůl
- 1lžíceDivoké koření celé
- 0,5lžíceKmín celý
- 140gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůOlivy nakládané
- 0,5lžíceKečup
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Divokou husu dobře oškubeme, chmýří opálíme, husu vykucháme a dobře omyjeme. Osušíme ji, posypeme z každé strany i zevnitř solí, čerstvě pomletým divokým kořením a kmínem.
- 2Slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V pekáči si rozpustíme slaninu na oleji, na ní zpěníme cibuli, husu položíme hřbetem nahoru. Přilijeme pivo, vodu a husu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení husu obracíme a poléváme výpekem. Vodu podle potřeby dolijeme.
- 3Očistíme a omyjeme čerstvé žampiony, které pokrájíme na plátky.
- 4Nakládané černé olivy bez pecek scedíme z nálevu a rozkrájíme je na polovinu.
- 5Upečenou husu dáme na velkou mísu a rozporcujeme ji. Štávu z husy přecedíme do rendlíku, přidáme žampiony a olivy. Vaříme při mírné teplotě 4-5 minut, přimícháme 0.5 lžíce kečupu.
- 6Rozporcovanou husu na talířích přelijeme šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.