Divoká husa vařená
115 min.
Ingredience
- 1200gramůHusa divoká
- 12gramůSůl
- 250gramůZelenina kořenová
- 60gramůCibule
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 150gramůHouby čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1000mililitrůVoda pitná
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 30gramůJíška hotová světlá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
426 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou divokou husu rozčtvrtíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením a vaříme zvolna doměkka. Husí maso obereme od kosti, vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby nakrájené na plátky a osmahneme. Vývar zahustíme světlou jíškou, přilijeme smetanu, přidáme houby a povaříme. Husí maso upravíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.