Divoká kachna na bílém víně
80 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 100gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůVíno bílé
- 25gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 4gramyKmín celý
- 3gramyJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramTymián sušený
- 1gramBobkový list
- 600gramůBrambory pečené
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, povrch kachny potřeme olejem, vložíme do máslem vymazaného pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, celým pepřem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení kachnu otáčíme a podléváme vínem.
- 2Upečenou kachnu naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.