Divoká kachna na bílém víně

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, povrch kachny potřeme olejem, vložíme do máslem vymazaného pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, celým pepřem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení kachnu otáčíme a podléváme vínem.
  • 2
    Upečenou kachnu naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.