Divoká kachna na smetaně

240 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2033 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
191 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče.
  • 2
    Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby,
  • 3
    Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky.
  • 4
    Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme.
  • 5
    Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína.
  • 6
    K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.