Divoká kachna na smetaně
240 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyJalovec
- 2decilitryZakysaná smetana
- 100gramůZelenina kořenová
- 1,5decilitryVoda pitná
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusKachna mražená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2033 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
191 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče.
- 2Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby,
- 3Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky.
- 4Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme.
- 5Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína.
- 6K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.