Divoká kachna na víně

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2085 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
192 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme, omyjeme, osolíme vně i uvnitř a protkneme proužky slaniny. Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na tento základ vložíme kachnu, přidáme koření a pečeme za častého polévání vypečenou šťávou. V průběhu pečení přidáme do šťávy plátky citrónu a rajčatový protlak.
  • 2
    Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a rozporcujeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Na závěr přilijeme do šťávy víno, krátce povaříme a přecedíme.
  • 3
    Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 4
    Jako přílohy podáváme jemné knedlíky nebo noky, bramborové krokety, brusinkový kompot nebo kompot míchaný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.