Divoká kachna na víně
85 min.
Ingredience
- 5lžicVíno červené
- 1kusKachna mražená
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusSůl
- 1kusOcet kvasný lihový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 1kusNové koření celé
- 3lžíceZelenina kořenová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2085 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
192 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, omyjeme, osolíme vně i uvnitř a protkneme proužky slaniny. Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na tento základ vložíme kachnu, přidáme koření a pečeme za častého polévání vypečenou šťávou. V průběhu pečení přidáme do šťávy plátky citrónu a rajčatový protlak.
- 2Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a rozporcujeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Na závěr přilijeme do šťávy víno, krátce povaříme a přecedíme.
- 3Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
- 4Jako přílohy podáváme jemné knedlíky nebo noky, bramborové krokety, brusinkový kompot nebo kompot míchaný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.