Divoká kachna na víně s griotkou
100 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 12gramůSůl
- 4gramyKmín celý
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůZelenina kořenová
- 150gramůJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 80gramůCibule
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 400mililitrůVíno červené
- 50mililitrůGriotka
- 3gramyJalovec
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramTymián sušený
- 1gramBobkový list
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky, kořenovou zeleninu a jablka nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo se sádlem, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, do břicha kachny vložíme jablka, otvor zašijeme, kachnu vložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, na povrch kachny poklademe plátky slaniny, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. V polovině pečení podlijeme vínem s griotkou a dopečeme.
- 3Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, z výpeku vyndáme celé koření, kachní porce doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.