Divoká kachna na víně s griotkou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky, kořenovou zeleninu a jablka nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo se sádlem, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, do břicha kachny vložíme jablka, otvor zašijeme, kachnu vložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, na povrch kachny poklademe plátky slaniny, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. V polovině pečení podlijeme vínem s griotkou a dopečeme.
  • 3
    Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, z výpeku vyndáme celé koření, kachní porce doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.