Divoká kachna nadívaná jablky
80 min.
Ingredience
- 900gramůKachna divoká
- 350gramůJablka
- 200mililitrůVoda pitná
- 12gramůSůl
- 50gramůŽelé rybízové
- 20mililitrůOcet vinný
- 3gramyPepř černý celý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu omyjeme, osolíme i zevnitř, břišní dutinu naplníme celými oloupanými jablky, vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody, přidáme máslo a celý pepř. Zakápneme octem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Před koncem pečení přidáme do výpeku rybízové želé, necháme rozpustit a odstavíme.
- 2Kachnu naporcujeme, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.