Divoká kachna pečená

90 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1923 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
184 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
474 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme, vykucháme, osolíme vně i uvnitř a do dutiny břišní dáme polovinu cibule nakrájené na plátky a polovinu másla.
  • 2
    Druhou půlku másla dáme na pekáč, vložíme na ně kachnu masitou stranou dolů, přidáme druhou polovinu cibule, koření, ocet a pečeme. V době pečení kachnu přeléváme šťávou a obrátíme ji.
  • 3
    Jakmile je kachna hotová, vyjmeme ji ze šťávy a rozporcujeme. Porce složíme do kastrolu a šťávu na ni přecedíme. Poté kachnu přikryjeme a necháme 10 minut odstát, aby se šťáva do kachny vsákla.
  • 4
    Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory a kompoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.