Divoká kachna pečená
90 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1923 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
184 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
474 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, vykucháme, osolíme vně i uvnitř a do dutiny břišní dáme polovinu cibule nakrájené na plátky a polovinu másla.
- 2Druhou půlku másla dáme na pekáč, vložíme na ně kachnu masitou stranou dolů, přidáme druhou polovinu cibule, koření, ocet a pečeme. V době pečení kachnu přeléváme šťávou a obrátíme ji.
- 3Jakmile je kachna hotová, vyjmeme ji ze šťávy a rozporcujeme. Porce složíme do kastrolu a šťávu na ni přecedíme. Poté kachnu přikryjeme a necháme 10 minut odstát, aby se šťáva do kachny vsákla.
- 4Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory a kompoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.