Divoká kachna pečená na slanině

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
599 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a tymiánem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
  • 2
    Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
  • 3
    Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.
  • 4
    Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.