Divoká kachna pečená na slanině
90 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyJalovec
- 1lžičkaTymián sušený
- 3špetkySůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusKachna divoká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
599 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a tymiánem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- 2Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
- 3Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.
- 4Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.