Divoká kachna pečená na víně
90 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř bílý
- 3špetkySůl
- 3kusyNové koření celé
- 3kusyHřebíček
- 1gramMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 350mililitrůVíno červené
- 50gramůPomerančová kůra
- 250mililitrůVoda pitná
- 2kusyJablka
- 1kusKachna divoká
- Omáčka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůKompot brusinkový
- 1lžíceMarmeláda rybízová
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. V pekáči na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
- 2Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců, na kousky nakrájenou kůru z půlky pomeranče, podlijeme polovinou vína a horkou vodou a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- 3V mezičase připravíme brusinkovou omáčku. V rendlíku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vodou, dobře rozšleháme a provaříme. Když je kachna pečená, přidáme přecezenou šťávu z kachny, brusinkový kompot, rybízovou marmeládu, strouhanou citronovou kůru a promícháme.
- 4Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. A opět poléváme výpekem a zbylým vínem. Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.
- 5Servírujeme s připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.