Divoká kachna pečená s bramborami a brusinkami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusBrambory zimní
- 3lžíceKompot brusinkový
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1,3kilogramyKachna divoká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
533 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě.
- 2Když je maso téměř měkké, přidáme jemně nastrouhanou bramboru, brusinkový kompot, přilijeme pomerančovou šťávu a kachnu dopečeme.
- 3Upečenou kachnu naporcujeme a šťávu přepasírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.