Divoká kachna pečená s ovocem

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3131 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
190 g
Sacharidy
289 g
Vláknina
9 g
Cukr
267 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu vykucháme, odstraníme sádlo, dobře omyjeme v octové vodě, osušíme a osolíme. Dutinu břišní naplníme sušenými švestkami a jablky poprášenými skořicí smíchanou s cukrem.
  • 2
    Kachnu vložíme do pekáče na máslo a pečeme do měkka.
  • 3
    Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji ze šťávy. Šťávu zjemníme kyselou smetanou se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
  • 4
    Šťávu přelijeme přes naporcovanou kachnu.
  • 5
    Jako přílohy podáváme noky a kompoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.