Divoká kachna pečená s ovocem
105 min.
Ingredience
- 1hrstŠvestky sušené
- 1kusSůl
- 1kusSkořice mletá
- 1kusCukr krupice
- 1kusOcet kvasný lihový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyJablka
- 1kusKachna mražená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,75šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3131 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
190 g
Sacharidy
289 g
Vláknina
9 g
Cukr
267 g
Postup přípravy
- 1Kachnu vykucháme, odstraníme sádlo, dobře omyjeme v octové vodě, osušíme a osolíme. Dutinu břišní naplníme sušenými švestkami a jablky poprášenými skořicí smíchanou s cukrem.
- 2Kachnu vložíme do pekáče na máslo a pečeme do měkka.
- 3Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji ze šťávy. Šťávu zjemníme kyselou smetanou se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
- 4Šťávu přelijeme přes naporcovanou kachnu.
- 5Jako přílohy podáváme noky a kompoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.