Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1190 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
64 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  • 3
    Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple.
  • 4
    Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme.
  • 5
    Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.
  • 6
    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.