Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky
95 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKachna divoká
- 350gramůJablka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceDžem brusinkový
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceKoření Zvěřina
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1190 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
64 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky.
- 2Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- 3Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple.
- 4Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme.
- 5Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.
- 6Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.