Divoká kachna (podle M. D. Rettigové)

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1572 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
148 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
965 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu omyjeme, odstraníme sádlo, osolíme.
  • 2
    Slaninu drobně rozkrájenou rozškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu pokrájenou na plátky, osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli a vložíme kachnu prsíčky ke dnu pekáče. Opečeme, obrátíme a jakmile je opečená i z druhé strany, podlijeme ji vývarem, přidáme 2 lžíce octa, koření a dusíme do měkka.
  • 3
    Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a naporcujeme.
  • 4
    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme ji do šťávy, řádně rozmícháme. Přidáme špetku citrónové kůry, lžičku do hněda upraženého cukru, přimícháme zavařeninu a šťávu dochutíme citrónovou šťávou a vínem. Šťávu mírně povaříme a přecedíme na rozporcovanou kachnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.