Divoká kachna (podle M. D. Rettigové)
135 min.
Ingredience
- 5lžicVíno červené
- 3lžíceZelenina kořenová
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1kusSůl
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceMarmeláda šípková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOcet vinný
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
- 1500gramůKachna mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1572 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
148 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
965 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kachnu omyjeme, odstraníme sádlo, osolíme.
- 2Slaninu drobně rozkrájenou rozškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu pokrájenou na plátky, osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli a vložíme kachnu prsíčky ke dnu pekáče. Opečeme, obrátíme a jakmile je opečená i z druhé strany, podlijeme ji vývarem, přidáme 2 lžíce octa, koření a dusíme do měkka.
- 3Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a naporcujeme.
- 4Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme ji do šťávy, řádně rozmícháme. Přidáme špetku citrónové kůry, lžičku do hněda upraženého cukru, přimícháme zavařeninu a šťávu dochutíme citrónovou šťávou a vínem. Šťávu mírně povaříme a přecedíme na rozporcovanou kachnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.