Divoká kachna s játry
50 min.
Ingredience
- 250gramůJátra kuřecí
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 800gramůKachna divoká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na bešamel
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř černý celý
- 2špetkyMuškátový květ
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
35 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
684 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky, játra nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno.
- 2Maso s játry usmažíme na oleji společně s cibulí. Poté vmícháme bešamelovou omáčku, smetanu, kmín, pepř, sůl a vše alespoň pět minut povaříme.
- 3Bešamelovou omáčku připravíme z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Potom omáčku přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.