Divoká kachna s medovou krustou
105 min.
Ingredience
- 100gramůPomeranče
- 400gramůZelenina kořenová
- 8kusůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 4lžíceMed včelí
- 2lžíceOcet vinný
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 75mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1,2kilogramyKachna mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1397 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
123 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Divoké kachny omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme se zrnky pepře ke kachnám. Kachny pozvolna vaříme asi 50 minut, pak je necháme ve vývaru zchladnout.
- 2Troubu předehřejeme na 220 °C. Kachny vyjmeme z vývaru a rozpůlíme je. Okořeníme solí, pepřem, majoránkou, dáme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme dozlatova 10-15 minut.
- 3Oheň zmírníme na 180 °C. Rozpustíme část másla, polijeme jím půlky kachny a posypeme lžičkou cukru. Kachnu pečeme dalších 5 minut a mašlovačkou ji potřeme polovinou medu. Znovu pečeme dalších 5 minut dozlatova.
- 4Zbytek cukru a medu necháme zkaramelizovat ve zbývajícím másle. Přilijeme vinný ocet, pomerančovou šťávu, necháme přejít varem. Škrob rozmícháme ve smetaně a omáčku zahustíme. Ochutíme a vmícháme dílky pomeranče. Kachnu podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.