Divoká kachna s medovou krustou

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1397 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
123 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Divoké kachny omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme se zrnky pepře ke kachnám. Kachny pozvolna vaříme asi 50 minut, pak je necháme ve vývaru zchladnout.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 220 °C. Kachny vyjmeme z vývaru a rozpůlíme je. Okořeníme solí, pepřem, majoránkou, dáme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme dozlatova 10-15 minut.
  • 3
    Oheň zmírníme na 180 °C. Rozpustíme část másla, polijeme jím půlky kachny a posypeme lžičkou cukru. Kachnu pečeme dalších 5 minut a mašlovačkou ji potřeme polovinou medu. Znovu pečeme dalších 5 minut dozlatova.
  • 4
    Zbytek cukru a medu necháme zkaramelizovat ve zbývajícím másle. Přilijeme vinný ocet, pomerančovou šťávu, necháme přejít varem. Škrob rozmícháme ve smetaně a omáčku zahustíme. Ochutíme a vmícháme dílky pomeranče. Kachnu podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.