Divoká kachna se zeleninovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 300gramůZelenina kořenová
- 50gramůJablka
- 150gramůCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40gramůKompot brusinkový
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyNové koření celé
- 3gramyKmín celý
- 5gramůCitronová kůra
- 80mililitrůVíno červené
- 600gramůBrambory vařené
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka.
- 2Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.