Divoká omáčka
230 min.
Ingredience
- 750gramůSrnčí plec
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150gramůZelenina kořenová
- 30mililitrůOcet vinný
- 50gramůZelenina nakládaná
- 10gramůPepř černý celý
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 3gramyTymián sušený
- 5gramůNové koření celé
- 3gramyBobkový list
- 50gramůJíška tmavá
- 120gramůCibule
- 150gramůHříbky čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
974 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo, cibuli oloupeme a rozkrojíme na osminky, hříbky nakrájíme na plátky.
- 2Do hrnce vložíme srnčí plecko s kostí, zalijeme hovězím vývarem z kostí, osolíme a vaříme 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, zeleninu, cibuli a osmahneme.
- 4Vývar scedíme, maso použijeme na jiný recept. Do vývaru přidáme obsah pánve, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem, přidáme nakládanou zeleninu na sladkokyselo, zahustíme jíškou a vaříme aspoň 1 hodinu. Občas sebereme tuk z povrchu. Z omáčky vyndáme celé koření, zeleninu prolisujeme a vrátíme zpět do omáčky, dochutíme solí, pepřem, octem, provaříme a odstavíme.
- 5Omáčku použiváme k zvěřinovým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.