Divoká omáčka

230 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
974 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo, cibuli oloupeme a rozkrojíme na osminky, hříbky nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do hrnce vložíme srnčí plecko s kostí, zalijeme hovězím vývarem z kostí, osolíme a vaříme 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, zeleninu, cibuli a osmahneme.
  • 4
    Vývar scedíme, maso použijeme na jiný recept. Do vývaru přidáme obsah pánve, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem, přidáme nakládanou zeleninu na sladkokyselo, zahustíme jíškou a vaříme aspoň 1 hodinu. Občas sebereme tuk z povrchu. Z omáčky vyndáme celé koření, zeleninu prolisujeme a vrátíme zpět do omáčky, dochutíme solí, pepřem, octem, provaříme a odstavíme.
  • 5
    Omáčku použiváme k zvěřinovým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.