Divoké prase se šípkovou omáčkou
95 min.
Ingredience
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůCibule
- 4gramyPepř černý celý
- 4gramyJalovec
- 1lžičkaTymián sušený
- 2kusyBobkový list
- 40mililitrůOcet vinný
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel - nať
- 80mililitrůVíno červené
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySkořice mletá
- 100mililitrůMarmeláda šípková
- 150mililitrůVoda pitná
- 6krajícůChléb konzumní
- 1200gramůKančí pečeně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Poté smícháme s octem, pepřem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem a citronovou šťávou. V připravené marinádě necháme maso marinovat 2 dny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kusy. Chleba nastrouháme, 2/3 smícháme s vejci a 40 ml vína.
- 2Marinované maso otřeme a vložíme do zapékací nádoby. Přidáme zeleninu, 40ml vína, vývar a vodu. Pečeme při 170°C 60 minut. Upečené maso potřeme chlebovou směsí a dáme grilovat do trouby na 10 minut. Poté vyjmeme z pekáčku a dáme stranou.
- 3Šťávu z pečení slijeme do hrnce, uvedeme k varu. Přidáme zbytek chleba a zavařeninu. Vaříme do zhoustnutí.
- 4Maso servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.