Divoký králík
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5decilitrůVíno červené
- 1decilitrOcet vinný
- 5kusůNové koření celé
- 1kusPerník
- 2špetkyTymián sušený
- 1lžíceSůl
- 2kusyBobkový list
- 250gramůRajčata
- 5kusůPepř černý celý
- 30gramůSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1200gramůKráličí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a řádně vymytého králíka naporcujeme a necháme odležet 24 hodin v nálevu.
- 2Nálev připravíme takto: smícháme stejný díl červeného vína, vody a o trošku méně octa, přidáme čerstvé nebo naložené rajče, kolečka cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián.
- 3Další den uvaříme králíka v tomto nálevu.
- 4Připravíme si jíšku v jiné nádobě, přisypeme nastrouhaný tmavý perník, zalijeme procezenou šťávou z králíka. Necháme povařit dle chuti.
- 5Jakmile je omáčka hotová, vložíme zpět uvařeného králíka a ještě chvilku podusíme a dochutíme solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.