Divoký králík

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a řádně vymytého králíka naporcujeme a necháme odležet 24 hodin v nálevu.
  • 2
    Nálev připravíme takto: smícháme stejný díl červeného vína, vody a o trošku méně octa, přidáme čerstvé nebo naložené rajče, kolečka cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián.
  • 3
    Další den uvaříme králíka v tomto nálevu.
  • 4
    Připravíme si jíšku v jiné nádobě, přisypeme nastrouhaný tmavý perník, zalijeme procezenou šťávou z králíka. Necháme povařit dle chuti.
  • 5
    Jakmile je omáčka hotová, vložíme zpět uvařeného králíka a ještě chvilku podusíme a dochutíme solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.