Divoký králík po slezsku
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusKráličí maso
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200gramůSlanina vepřová
- 5kusůBrambory
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, odblaníme a naporcujeme.
- 2Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stejným způsobem nakrájíme cibuli a slaninu.
- 3Do kastrolu položíme na dno střídavě vrstvu slaniny, syrových brambor a cibule. Pak na to položíme králíka, osolíme a lehce poprášíme paprikou.
- 4Postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme.
- 5Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. V průběhu dušení přiléváme lehce smetanu nebo vývar, aby se nám to nepřipálilo.
- 6K příloze podáváme kompot nebo okurku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.