Divoký králík po slezsku

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka očistíme, odblaníme a naporcujeme.
  • 2
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stejným způsobem nakrájíme cibuli a slaninu.
  • 3
    Do kastrolu položíme na dno střídavě vrstvu slaniny, syrových brambor a cibule. Pak na to položíme králíka, osolíme a lehce poprášíme paprikou.
  • 4
    Postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme.
  • 5
    Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. V průběhu dušení přiléváme lehce smetanu nebo vývar, aby se nám to nepřipálilo.
  • 6
    K příloze podáváme kompot nebo okurku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.